27/11/2018

INSTAGRAM vil ha mer shit, legg kunsten hjemme

Da instagram enda var nyttt ble det sett på som en bildedelingsplattform. Utviklingen av denne plattformen har gjort det til en av de største sosiale medier-plattformene i verden. Jeg må ofte minne meg selv om at det er nettopp det Instagram er - en sosiale medier-plattform, ikke en portefølje.

Når du jobber mye med visuelle ting som fotografi, grafisk design og video - så ønsker man ofte å vise sine beste sider. Det er så mange perfeksjonister i disse yrkene at det vi ser, det som kommer til overflaten, sikkert ikke overstiger 10% av faktiske verk og arbeider. Dette gjelder nok omtrent alle kreative fagfelt. Men akkurat nå skal vi snakke om Instagram - og bilder (ish)

SJUKT RELATABLE > kunst

Problemet som hobby-perfeksjonist innen visuell produksjon og konsulent innen sosiale medier, er at det er en kamp mellom to forskjellige fagfelt. Suksess på Sosiale medier handler dessverre ikke kun om kvalitet. Heller tvert imot.

Disse algoritmene er selektive om arbeidet ditt skal vises til følger A, B og/eller C. Dette er mye av grunnen til at de med 10.000 følgere ikke nyter mer enn kanskje 20% engasjement. Instagram, som alt annet innen markedsføring på digitale medier, er drevet av algoritmer og strategier.

Tematikk virker på sosiale medier, ta bilder som likner på det som folk liker - ikke vik for mye fra det som er "din type bilder", pass på at fargene har samme toner som feeden din. Ta gjerne med noe trendy produkter, ting eller klær. Dersom alt går til helvete kan du jo alltids poste de siste memen eller en jodel som er sjuuuukt relatable.

Dette til kreatørens store ergelse. Den gode fotografen som bruker flere timer på ett unikt bilde, gjenomføringen er tatt til perfeksjon - det er akkurat sånn det skulle være; bare for å få bildet vist til 50% av sine 120 følgere.

MASSE SEMI-DRITT, ELLER TO GODE?

Tenk hvordan det er når denne samme fotografen scroller nedover feeden sin og ser et bilde av et par balenciaga-sko på betong, tatt med iPhone og "Juno"-filter, med over 50-tusen likerklikk og flere hundre kommentarer.

Er det bedre å poste åtte semi-dritt bilder, enn to gode?

Instagram straffer de som ikke poster ofte nok ved å dempe deres "push" ut i feeden til andre. Burde man da senke standarden som kreatør? Er det bedre å poste åtte semi-dritt bilder, enn to gode?

Selg sjela di, MIN VENN

Dersom målet ditt er å bli sett på Instagram ville jeg senket standarden. Post alt og ingenting, gi folket det de liker, sørg for å ha god flyt (ikke som jeg gjør nå..), fortell overfladiske historier og vær heiagjeng for de rundt deg. Kommenter , del og legg trykk på det sosiale i sosiale medier. Finn et annet sted å poste det gode arbeidet. Vær en crowd-pleaser. Ikke vær DJ'en som spiller dyp EDM-kunst laget på gutterommet, når alle på klubben vil høre enda en remix av Justin Bieber.

Keen på å se masse shit? Instagram @karlmyrvang

< SE ALLE TANKER
karl.myrvang (at) gmail.com
Facebook / LinkedIn / Instagram