4/4/2019

Dataanalyse eller analyse paralyse?

Jeg er helt klart en stor fan av analytiske verktøy og data. Til og med litt god gammeldags crunching i Excel er jeg blitt fan av. Men en gang da jeg satt og så på disse tallene og grafene måtte jeg spørre meg selv: «Er dette analyse paralyse?»


Data. Et buzzord som ikke engang blir ansett som et buzzord (om ikke du putter BIG foran, riktig nok).  Viktigheten av å finne, analysere og handle på data er sååå viktig i denne digitale tiden vi lever i. Det hjelper oss å gjøre gode valg, trekke riktige konklusjoner og unngå skikkelig unødvendige tiltak.

Derimot så slo det meg at i mange tilfeller har vi mye data, mange teorier og hypoteser, at vi faktisk blir handlingslammet. Vi tenker for mye, rett og slett. Dette er dette som kalles «Analysis Paralysis».

Jeg gjør ingenting. Det er lettest… og dummest?

En person som opplever «analyse paralyse» er en som blir så fortapt i å analysere og vurdere data som skal hjelpe dem å ta en avgjørelse, at de faktisk ikke tar en avgjørelse. 🤷♂️

Å gjøre ingenting er også en avgjørelse. Men ofte er dette en dårlig avgjørelse. Med mindre du gjør en beslutning der det gjelder liv eller død, trenger du ikke finne perfeksjon. Noen ganger er en "god nok" beslutning den beste avgjørelsen. Enhver avgjørelse du gjør vil ha sine ulemper. Ikke la dette faktum stoppe deg fra å gå videre.

Godt nok? Kjør på.


< SE ALLE TANKER
karl.myrvang (at) gmail.com
Facebook / LinkedIn / Instagram